Despre Ferma noastră de oi Dorper

Crezul unei idei

Așa după cum știm, oamenii pe scara evolutivă a vieții au avut, au și vor avea tendința de a ajunge spre mai bine. Acest adevăr este valabil în toate domeniile activității umane și cu nimic mai puțin în sectorul creșterii animalelor în general și al ovinelor în special.

Considerăm că a sosit momentul și în domeniul creșterii ovinelor ca noi românii să facem o cotitură, un salt de la cantitate la calitate, de la muncă mai puțin rentabilă la una eficientă, dovedind și pe această cale că tindem să fim egali cu ceilalți membrii ai Uniunii Europene.

De la acest gând am plecat în acțiunea noastră prin care am dorit înființarea unei ferme de oi la care raportul efect-efort ( venit-cheltuială ) să fie maxim.


Rasa de oi Dorper

Ne-am informat și documentat mult optând în ultimă instanță pe rasa de oi Dorper, o rasă de carne originară din Africa de Sud și aclimatizată fără probleme pe toate continentele, de la deşertul din Texas sau zonele aride din Australia până la frigul din Canada sau clima umedă din Noua Zeelandă.

Am efectuat mai multe deplasări în Germania la crescători de oi Dorper. Având în vedere solicitările mari pe piața europeană și nu numai, este destul de dificil de achiziționat un număr mare de capete întrucât crescătorii au deja încheiate precontracte de vânzare anticipat pe mai mulți ani.

Am reușit să cumpărăm și noi un număr suficient de exemplare (mieluțe) cu certificate de origine (pedigree) pentru înființarea unei ferme la Moieciu.

Mieluțele au fost aduse în țară în mai 2014, s-au aclimatizat bine, acum aflându-se la ferma la o altitudine de aprox. 1000 m, într-un cadru natural cu nimic mai prejos ca în Alpii Elvețieni, cu iarbă multifloră și nepoluată.

 

Dragi iubitori de animale, nu ezitați să faceți un mare pas spre calitatea muncii în acest domeniu,
aspect ce se va reflecta automat și în calitatea vieții dumneavoastră.

Comments are closed